I15277, Kuća, Zagreb, Gračani, Gračanska cesta, 430.00m2 Podsljeme, Zagreb, Grad Zagreb

890.000 €
ID nekretnine: I15277
Vrsta nekretnine: Kuća
Površina (M 2)
430.00
Površina zemljišta
1100.00
Broj soba
4
Kupaonice
3

Nekretnina

 • Cijena po m2: 2069 EUR
 • Tip objekta: Samostojeća
 • Stanje: Luksuzno
 • Parking: Garaža i parkirno mjesto
 • Godina gradnje: 2017
 • Grijanje: Toplana
 • Voda: Gradska
 • Kanalizacija: Gradska
 • Plin: Na cesti
 • Dozvole: Uporabna
 • En. certifikat: A

Pogodnosti

 • Blizina autobusa
 • Blizina tramvaja
 • Terasa

Opis

PRODAJA KUĆE, GRAČANI, 430 m2 ,1100 m2 parcela. Ova moderna urbana obiteljska kuća za prodaju smjestila se u Podsljemenskoj zoni, u Gračanima, u neposrednoj blizini planirane žičare za Sljeme i šoping centra Meridijan. Lokacija se nalazi nedaleko od svih gradskih zbivanja, a ipak je zaklonjena od gradske vreve, idealna za odmor i obiteljsko druženje nakon napornog radnog dana. Parcela se nalazi na južnoj padini Medvednice, površine je cca 1100 m2 i omogućila je izgradnju obiteljske kuće koja se prostire na cca 430 m2 s velikim dvorištem. Projektanti su uložili veliki trud kako bi se korisniku omogućilo komforno korištenje kuće u pogledu dimenzioniranja prostorija, kvalitete primijenjenih materijala i korištene tehnologije u kući. Kuća je moderno oblikovana s nizom volumena koji se kaskadno spuštaju prema jugu prateći nagib terena. Pozicija kuće definirana je uvučeno u odnosu na liniju pristupne ulice kako bi se eliminirala buka prometa i sačuvala privatnost korištenja unutarnjih prostorija i pratećih vanjskih terasa koje se usijecaju u padinu parcele i maksimalno prožimlju s prirodnim okolišem. Ulična linija definirana je modernom ogradom obrađenom u kamenu s garažom ukopanom u padinu brda povezanom s kućom otvorenim majstorski izvedenim stubištem popločenim kamenom.
Kuća je koncipirana od 4 etaže koje se međusobno izmiču i kaskadno spuštaju prema jugu otvarajući se prema osunčanju južne padine i pogledu na ulicu i susjedni obronak. Funkcionalna organizacija kuće jednostavna je s ulaznim prostorom u suterenu, prostranim dnevnim boravkom i kuhinjom u prizemlju, 3 spavaonice sa zajedničkom kupaonicom te prostorom bazena i wellnessa na 1. katu te glavnom spavaonicom s vlastitom kupaonicom i garderobama na 2. katu. Kući se pristupa u suterenu kroz ostakljeni vjetrobran u donju zonu dnevnog boravka s posebnim akcentom – pošljunčanim unutarnjim vrtom natkrivenim svjetlosnom kupolom i zazelenjenim visokim zelenilom uz kojeg se uspinje moderno lagano čelično stubište u prostranu gornju zonu dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje namještenim atraktivnim dizajnerskim namještajem domaćeg branda Prostoria.
U oblikovanju interijera korišteni su kvalitetni materijali – podovi su popločeni kvalitetnom španjolskom keramikom, a u zidne niše ugrađene su ručno rađene hrastove police. Poseban naglasak u interijeru je veliki kutni kamin smješten u nastavku kuhinje obložen talijanskim kamenom.
Glavnim južnim pročeljem dominira volumen dnevnog boravka koji se konzolno nadvija nad etažom suterena i tvori prostrani ulazni trijem. U oblikovanju pročelja izabrani su prirodni materijali tradicisjki korišteni u ovom području – kamen u prizemnim dijelovima kuće u kontaktu s terenom te drvo na višim etažama. Izabrana vrsta kamena svojom bojom i teksturom reminiscencija je na tradicionalni sljemenski kamen koji se nekad vadio na tom području.
Posebna pažnja posvećena je energetskoj učinkovitosti kuće izoliranom toplinskom izolacijom i izvana i iznutra. Pročelja se rastvaraju velikim staklenim stijenama čime se maksimalno koriste prednosti južne orijentacije – omogućuje se pasivno grijanje zimi, a s obzirom na korišteni sistem dvostrukih staklenih stijena sa zaštitom od sunčeva zračenja dodatno štićenih krovnim istacima i konzolama sprječava se pregrijavanje prostora ljeti. Za grijanje kuće investirano je u suvremenu i ekološki održivu tehnologiju što će omogućiti značajne uštede u korištenju kuće u pogledu njenog grijanja i hlađenja. Za dodatno hlađenje kuće, u slučaju potrebe, instalirane su i unutarnje klima jedinice kako bi se omogućila maksimalna ugodnost u korištenju prostora.

Kontaktirajte agenta

Ante Gašpar

Licencirani agent
Ante je obiteljski čovjek, uvijek raspoložen za šalu, voli zdrav život pa u slobodno vrijeme trči po parkovima i trenira boks. Voli raditi s ljudima i voditi ih kroz proces kupnje nekretnina, posebice kad su u pitanju kuće, a dodatno ga usrećuje kad nekom može pomoći oko tako važnog životnog pitanja kao što je kupnja nekretnine. Voli dobru radnu atmosferu, a veseli ga i stalno upoznavanje novih, zanimljivih ljudi.