Nema komentara

Todorićev dragulj Smokvica sada može biti i vaš! Naravno, ako imate 5 milijuna kuna godišnje – evo što se još nudi

Otok kojim je Todorić upravljao godinama, a koji mu je ovrhom oduzet prošle godine i vraćen u državno vlasništvo, bit će ponuđen za zakup.

Posebno atraktivna destinacija u Šibenskom arhipelagu udaljena od kopna samo 15 minuta plovidbe. Postojeće građevine su rekonstruirane i prilagođene za odmor, povremeno stanovanje i druge ugostiteljsko turističke sadržaje. Sav taj luksuz u kojemu je 11 godina uživao Ivica Todorić može postati bilo čiji tko je spreman iskeširati gotovo 5 milijuna kuna godišnje. Trenutačni vlasnik država, otok Smokvicu daje u zakup na 30 godina.

“Moram priznati da to mogu samo iznimni pojedinci ili trgovačka društva koja su financijski natprosječno sposobni jer je cijena poprilično visoka, ali takav otok i zaslužuje takvu cijenu”, ističe ministar državne imovine Goran Marić.

Da se radi o posebnoj nekretnini s posebnom poviješću koja ima svoju cijenu kaže i  dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama u HKG Borislav Vujović, unatoč tome kaže kako smatra da je početna cijena ipak malo prejaka.

A do sada tržište Todorićevih nekretnina i pokretnina nije masovno privuklo kupce jer, kako neslužbeno doznajemo, i helikopter, jahta, Villa Castello, lovište te automobili još uvijek traže vlasnike. “Broj pojedinaca zainteresiranih je puno puno manji nego na drugim objetima, na drugim nekretninama, na drugim natječajima, ali bilo bi vrlo korisno da se to da u zakup i da otok zaživi”, rekao je Marić.

Nije, doduše mnogo živio ni za vlasništva Ivice Todorića pa se u ministarstvu nadaju da će se unatoč visokoj cijeni, ipak naći netko tko će imati toliki novac i da mu otok neće biti trofej, kao što je dosada bio. Država ipak zarađuje na mrtvom kapitalu, pa je tako samo u prvom kvartalu ove godine prodano nekretnina u vrijednosti 70 milijuna kuna.

U najnovijoj ponudi ministarstva su i hotel Hrvatska u Baškoj Vodi, za početnu cijenu od 42 milijuna kuna. Uz njega i Smokvicu, u ponudi je i turističko naselje Perna s hotelom Komodor i kampom Orebić. Cijena zakupa iznosi 8 milijuna kuna godišnje na rok od pet godina. Nešto jeftiniji je najam kampa Uvala Slana s hotelom u Selcu koju se može zakupiti za 943 tisuće kuna godišnje. Za 15 dana ministarstvo će objaviti prodaju nove runde državnih nekretnina.

Izvor: vijesti.rtl.hr