U žumberačkom Tihočaju o investicijama u hrvatske tvrtke

Glavno predavanje pripalo je veleposlaniku Ilanu Moru, koji će govoriti o izraelskom investicijskom sustavu

O tome kako pokrenuti više i kvalitetnije investicije u Hrvatsku raspravljat će se na CRANE brunchu u subotu na imanju u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje u mjestu Tihočaj s početkom u 12 sati. CRANE brunch je, naime, neformalno druženje članova Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora CRANE s predstavnicima nacionalne i lokalne uprave, institucija, diplomatskog zbora te dionika investicijskog ekosistema. A osnovni cilj je u ležernom tonu potaknuti sudionike i goste da razmotre teme bitne za napredak hrvatskog gospodarstva i poslovnog okruženja.

Inače, CRANE je neprofitna udruga koja okuplja privatne i institucijske investitore. Krovna je i najstarija organizacija poslovnih anđela u Hrvatskoj i jedna od najuspješnijih organizacija u Europi. Udruga je pokrenuta 2008. zajedničkom inicijativom nekoliko institucija te poznatih investitora Damira Sabola i Hrvoja Prpića. Do 2021. članovi CRANE-a u hrvatske tvrtke uložili su više od 100 milijuna kuna.

Sada, nakon dvije godine pauze zbog koronakrize, ponovno se pokreće ciklus CRANE bruncheva. Večernji list partner je ovog događanja te će na prvom ovogodišnjem okupljanju uz Davorina Štetnera, predsjednika CRANE-a, uvodni govor održati i Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Glavno predavanje pripalo je Ilanu Moru, veleposlaniku Izraela, koji će govoriti o izraelskom investicijskom sustavu prije i nakon što nas je pogodila COVID epidemija.

‘COVID razdoblje i investicijske prilike’ naziv je panela na kojem će sudjelovati Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Adrian Ježina, predsjednik uprave Telemach Hrvatska i Slovenija, te Aljoša Domijan, investitor, enaa.com iz Slovenije, a sve pod moderatorskom palicom Saše Cvetojevića. Ministar Darko Horvat govorit će o iskorištavanju državne imovine u poticanju investicija. Temu ‘Nekretnine kao jedna od vrućih investicija u COVID vremenu’ prezentirat će Borislav Vujović, direktor Opereta nekretnina. O inovacijama u investicije govorit će Dario Marenić, suvlasnik Elde. Okupljenima će se obratiti i Kristijan Brkić, ravnatelj Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje i predstaviti ga. Inače, Tihočaj je odabran upravo kao jedna od investicija. U nju je investirao predsjednik CRANE-a D. Štetner, nalazi se u srcu Žumberka, jednom od ekološki najočuvanijih područja. Radi se o dugoročnoj investiciji, sada je tu ekofarma na kojoj se uzgajaju japanska wagyu goveda, a plan je obnoviti napuštene kuće u selu i zaposliti obitelji koje će tu živjeti i baviti se stočarstvom. Organizatori očekuju da će se u Tihočaju okupiti poznati investitori, predstavnici institucija i državni dužnosnici.

Izvor: večernji.hr

Fotografija: CRANE

Compare listings

Compare