I20980, Zemljište, Šibenik, Krapanj, Stambeno, 170.00m2 Šibenik okolica, Šibenik, Šibensko-kninska

49.000 €
Prodaja
ID nekretnine: I20980
Vrsta nekretnine: Zemljište
Površina (M 2)
170.00

Nekretnina

  • Cijena po m2: 288.00 EUR
  • Vrsta: Stambeno
  • Nagib: Ravno
  • Voda: Gradska
  • Kanalizacija: Vlastita
  • Plin: Nema
  • Dozvole: Lokacijska

Pogodnosti

  • Priključak za struju

Opis

Građevinsko zemljište površine od 170 m2 nalazi se na otoku Krapnju preko puta Brodarice kod Šibenika. Jedinstvena prilika i rijetkost na Jadranskoj obali.
Zemljište ima dozvolu za gradnju od konzervatorskog odjela Šibenika. Dozvoljena gradnja kuće za odmor, prizemlje + kat i to na način da je maksimalna tlocrta površina objekta 73,50 m2, odnosno 147 m2 bruto korisne površine. Gabariti predmetnog objekta su 6.40 m X 11.65 m2, dok visina objekta do pročelja iznosi 5.71 m.
Građevna čestica se treba urediti na način da se uz kuću postavi nenatkrivena terasa od koje će se stazom ići prema drugoj terasi. Na njoj će biti ljetna kuhinja i natkrivena pergola između koje je predviđena sadnja autohtonog zelenila kako bi se dodatno oplemenio prostor.
Ispred kuće je plaža i mol za brodicu, 200 m dalje je katamaran koji spaja otok Krapanj s obalom. Udaljenost između otoka i obale (Brodarice) je 300 m, idealno je osobe koje vole i cijene prirodne ljepote, tradiciju i kamene kuće.

Krapanj je otok stoljetne tradicije ronilaštva, spužvarstva i ribarstva.
Njegovo središte čini naselje od uglavnom kamenih kuća, koje tvore splet uskih kamenih uličica, karakteristično za dalmatinsko podneblje. Iz te se mreže izdvaja stoljetna borova šuma i samostan Sv.Križa, u čijem se muzeju čuvaju brojni eksponati koji svjedoče o životu Krapnja u prošlim vremenima.

Kontaktirajte agenta

Franjo Redžić

Licencirani agent
Franjo je pristupačna i pro aktivna osoba. Lako prepoznaje i razumije potrebe i želje svog klijenta. Posao radi temeljito, s osmjehom. Dostupnost klijentima i odnos prema zastupanju njihovih interesa stavlja na prvo mjesto u djelovanju. Franjo ništa ne prepušta slučaju. Slobodno vrijeme provodi s prijateljima, a njegova strast prema gastronomiji rezultira ukusnim delicijama.