Crème de la crème tržišta nekretnina okuplja se u Zagrebu na RE:D /Real Estate Development/ konferenciji

U hotelu Hilton 28. i 29. veljače 2024. godine održava se konferencija o globalnim trendovima na tržištu nekretnina

Preko 300 ključnih osoba iz regionalnog tržišta nekretnina okupit će se 28. i 29. veljače 2024. u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu na dvodnevnoj RE:D konferenciji. Globalni trendovi u nekretninama, tržišta u nastajanju, mogućnosti ulaganja, samo su neke od tema ove dvodnevne konferencije koju organizira HESA Group.

Ideja RE:D konferencije, koja je svojevrsna platforma znanja, inspiracije i prilika za sve sudionike tržišta nekretnina, nastala je na tragu HESA Adria Hotel Foruma, vodeće međunarodne hotelsko-investicijske konferencije, koja je okupljala sve važne sudionike iz svijeta investicija.

RE:D konferencijom, pak, sada nastavljaju širiti aktualne teme iz industrije nekretnina. Njihov je cilj, kaže Marina Franolić, osnivačica i direktorica tvrtke HESA Group, nadići tradicionalne granice, potaknuti međusektorsku suradnju, napredne rasprave i nove investicije koje će oblikovati budućnost ulaganja u nekretnine na globalnoj razini.

Koliko je ovo ‘vruća tema’, svjedoči i istraživanje National Association Of Realtors Survey prema kojem se 90% milijunaša diljem svijeta obogatilo zahvaljujući upravo ulaganjima u nekretnine, dok 50% investitora milenijalaca novac ulaže baš u nekretnine.

Jedan od primarnih razloga zašto se nekretnine ističu kao generator bogatstva je opipljiva priroda imovine. Također, uz dionice i obveznice, koje su do sada bile apstraktnija kategorija ulaganja, trendovi pokazuju da se rađa i nova vrsta investicije, a to je ulaganje u poslovanje tvrtke uz garanciju nekretninom. Osim toga, nekretnine pružaju različite izvore prihoda (kratkoročan i dugoročan najam) te – ne manje važno – imaju tendenciju povećanja vrijednosti tijekom vremena, što ih čini privlačnom opcijom za ulaganja.

Gdje je sve prostor za napredak ove potentne industrije, koje tehnologije i inovacije možemo očekivati u budućnosti, koje su ključne investicijske strategije, kako upravljati eventualnim rizikom, niz je praktičnih tema o kojima će sudionici RE:D konferencije slušati, a ovo su neke od prvih potvrđenih prezentacija i panel diskusija.

“Ekonomska situacija – top to bottom”, bit će jedna od tema konferencije. Ekonomski analitičar Velimir Šonje sa sudionicima će podijeliti analizu trenutnog stanja ekonomije, od globalnih kretanja do lokalnih implikacija, i njezin utjecaj na sektor nekretnina. Vedrana Likan u svojoj će prezentaciji “Utjecaj globalne situacije na regionalno tržište nekretnina” istražiti kako se globalni faktori odražavaju na lokalnu dinamiku i investicijske mogućnosti.

Na panel diskusiji “Gdje dalje investirati” panelisti će, među kojima i Arn Willems, savjetnik Uprave u tvrtki GTC i Živorad Vasić iz tvrtke Kadena, razmotriti e perspektive i prilike za buduće investicije u sektoru nekretnina, ističući područja koja nude najveći potencijal za rast i stabilnost.

“Izazovi nekretnina u javnom vlasništvu”, tema je koja će se fokusirati na specifične izazove koji se javljaju u upravljanju nekretninama u javnom vlasništvu te na strategije za rješavanje tih izazova. Kroz bogat program konferencije svoja će znanja i iskustva podijeliti i vodeći stručnjaci, članovi RE:D Savjetodavnog odbora: Tomislav Kamenski, direktor za investicije i razvoj projekata u tvrtki Kamgrad; Oliver Kumrić, osnivač i direktor tvrtke Decode; Vedrana Likan, partnerica i direktorica tvrtke Colliers za Hrvatsku, Sloveniju i BiH-a; Sunčana Rapaić, direktorica tvrtke de Architekten Cie Hrvatska; Predrag Tutić, direktor za Hrvatsku tvrtke Cushman & Wakefield CBS International; Živorad Vasić, suosnivač i direktor tvrtke Kadena Properties; Borislav Vujović, vlasnik i direktor tvrtke Opereta Nekretnine te Marina Franolić, osnivačica i direktorica tvrtke HESA Group.

Osim najvažnijih informacija o globalnim trendovima na tržištu nekretninama i mogućnostima investiranja, prilika za razmjenu iskustava, brojnih predavanja koja potiču na razmišljanje, RE:D konferencija 28. i 29. veljače 2024. godine u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu bit će i platforma za umrežavanje te omogućiti sudionicima da stvore vrijedne veze, izgrade partnerstva i istraže suradničke prilike koje pokreću industriju naprijed. Ako i sami želite biti dio ovog dvodnevnog eventa te podijeliti svoja znanja i iskustva, registrirajte se na adresi: https://theredconference.com/

Preuzeto s: poslovni.hr

 

Compare listings

Compare