Evo kako smiriti DIVLJANJE CIJENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA!

Boro Vujović, stručnjak za nekretnine je za televiziju N1 komentirao rast cijena nekretnina za vrijeme pandemije.

Istaknuo je kako iako su mnogi očekivali isti scenarij kao 2008., to se ipak nije dogodilo. Vujović kaže da je država pomogla gospodarstvu i da zato nije došlo do kraha te da je jedan od razloga zašto se krenulo u drugom smjeru činjenica što na tržištu ima puno jeftinog novca. Na pitanje postoji li mogućnost da se tržište regulira “odozgo”, kaže da bi to bila intervencija u tržište.

Kaže kako je jako teško riješiti stambeno pitanje i možda bi jedno od rješenja bilo da gradovi počnu graditi stanove za najam.

Stranci kupuju na veliko

Naime, vlasnicima stanova se ne isplati dati stan za za najam na cijelu godinu za 200, 300, 400 eura kad isti novac mogu dobiti za tjedan dana sezone, a kako rastu proizvodne cijene nekretnina rastu i cijene najma. Jedan od razloga zašto su porasle cijene nekretnina u Hrvatskoj su i stranci koji prema nekim procjenama kupe 30 posto prodanih nekretnina u državi.

Vujović ističe kako je za vrijeme pandemije mnogo njih počelo raditi od kuće te su se odlučili na kupnju nekretnine u Hrvatskoj gdje su cijene niže, imaju kvalitetu života kakvu nemaju doma, a ako se trebaju vratiti doma, blizu su.

 

Izvor: dnevno.hr, N1

Compare listings

Compare