Od želje do stana u 4 i pol koraka

Kupnja stana jedna je od najvećih odluka u životu. Mnogi nisu sigurni odakle krenuti i koje sve faze treba proći stoga vam donosimo korisne savjete u nastavku…

 

1. ŽELIM IMATI SVOJ DOM

Svi se prije ili kasnije nađemo u situaciji kada želimo imati vlastiti dom! Tada je potrebno odlučiti se između iznajmljivanja ili kupovanja nekretnine te razmotriti koje su vam želje, a koje mogućnosti. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Život u iznajmljenom stanu dobar je početak! Ako vam se stan ne sviđa, možete unajmiti drugi. Ne sviđa vam se kupaonica? Nema veze, ionako nije vaša. Najamninu uredno plaćate, a nemate kreditnu obvezu. Ipak, rado biste imali, primjerice kadu u kupaonici, uredili dnevni boravak novim namještajem, kupili psa, no vlasnik stana ne dozvoljava kućne ljubimce. Kad biste barem imali još jednu sobu, ali najam većeg stana je skuplji. Što ako vam vlasnik otkaže najam baš kada nemate vremena tražiti drugi stan? Imate želju, ali ne znate odakle krenuti? Najradije biste sada počeli tražiti nekretnine u oglasnicima i razgledavati jednu po jednu dok ne pronađete onu koju želite. Vodimo vas korak po korak u kupoprodaji: sigurno, jednostavno i bez stresa.

 

2. RAZLIKA IZMEĐU KREDITA I NAJMA

Ako najam stana plaćate npr. 500 eura mjesečno, a u najmu budete 3 godine, najmodavcu ćete platiti 18.000 eura. „Otplaćuješ drugom kredit!” rekli bi naši dobronamjerni roditelji i prijatelji. Doista, treba razmisliti je li došlo vrijeme imati mjesto koje zovete domom? Svatko tko želi kupiti umjesto unajmiti stan prvo bi trebao procijeniti svoju financijsku situaciju. Ako su Vaše potrebe veće od ušteđenog iznosa, za kupnju nekretnine možete podići stambeni kredit.

Napravili smo okvirni financijski izračun za kupnju stana u vrijednosti 120.000 eura stambenim kreditom banke:
» Stambeni kredit: 120.000 eura
» Rok otplate: 25 godina
» Inicijalna kamatna stopa: 2,99% godišnja
» Mjesečni anuitet: 568 eura (4.260 kuna)*

Za realizaciju ovakvog stambenog kredita, potrebno je da korisnik kredita ima minimalno neto plaću u iznosu od 9.100 kuna, bez postojećih zaduženja po različitim proizvoda banaka (kredit, minus po tekućem računu, kreditne kartice itd.).* Druga opcija je da korisnik kredita ima plaću 7.500 kn, sudužnik mora imati 6.000 kn neto neopterećenu plaću.* Treća opcija je da korisnik kredita izabere maksimalni rok otplate kredita i to 30 godina (ako mu to dozvoljavaju godine). Tada mjesečni anuitet iznosi 505 eura (3.787 kuna), a potrebna neopterećena neto plaća iznosi 8.600 kuna.*

* Okvirni, neobvezujući izračuni.

 

3. ZAŠTO ANGAŽIRATI AGENTA/ICU?

POZNAVANJE TRŽIŠTA
Agenti imaju svježi uvid u promjene na tržištu. Informirani su o kretanju cijena na tržištu stoga će vas najbolje savjetovati oko prodajne cijene vaše nekretnine i njezine vrijednosti.

BAZE I MREŽE
Agencija za nekretnine ima svoju bazu i mrežu kupaca tj. prodavatelja, te vam može dati uvid u njihove prave želje i potrebe. Agenti vas na najbrži način spajaju s kupcem odnosno prodavateljem.

PREGOVARANJE
Agenti za nekretnine su trenirani pregovarači. Prema tome, od njih nema boljih zastupnika vaših interesa. Postižu najbolje moguće uvjete za obje strane.

PRAVNA PODRŠKA
Agent će vas voditi kroz sve aspekte kupoprodaje, od uvida u vlasničke listove, do sklapanja kupoprodajnih ugovora. Stoga vam je usluga koju nudi u ovom slučaju “zlata vrijedna”.

FILTRIRANA PONUDA
Agenti za nekretnine će vam iz velike ponude nekretnina probrati upravo ono što u vašem slučaju može doći u obzir za kupnju.

EKSKLUZIVNA PONUDA
S obzirom na to da agencija u svojoj bazi ima nekretnine koje nisu prezentirane široj populaciji, imat ćete priliku saznati za neku nekretninu koja bi vas mogla zanimati čak i prije nego ona bude oglašena i dostupna svima.

DONOŠENJE ODLUKE
Od svog agenta možete dobiti individualno savjetovanje i pomoć pri donošenju odluka, te će vas on usmjeriti na ono bitno i tako vam uvelike olakšati ovako važnu odluku.

CILJANI MARKETING
Agencija omogućuje da oglašavanje bude usmjereno upravo tamo gdje će ono biti najučinkovitije.

UŠTEDA VREMENA
Angažiranjem agenta za potražnju ili prodaju nekretnine omogućit će vam da svoje slobodno vrijeme ne morate trošiti istražujući gomile nekretnina i podataka i to često potpuno nepotrebno.

 

4. KUPNJA NEKRETNINE

Informirajte se o Vašim financijskim mogućnostima!

NAŠI KREDITNI POSREDNICI: Pomoći će vam da posložite financijsku konstrukciju. Izračunom inicijalne kreditne sposobnosti saznat ćete do koje vrijednosti možete kupiti nekretninu.

Kreditni posrednik će vam usporediti uvjete više banaka, pojasniti kreditni proces kao i troškove povezane s realizacijom kredita.

 

Potražnja za Vašom nekretninom!

NAŠI AGENTI: prema vašim željama i potrebama traže najbolje nekretnine s tržišta. S vama razgledavaju nekretnine te vas informiraju o njenim prednostima i nedostacima. Ponekad se kupci vode samo svojim emocijama, što je bitno, ali nije presudno, i baš zato iskoristite znanje i iskustvo naših stručnjaka.

VODIMO VAS KORAK PO KORAK U PROCESU KUPOPRODAJE: SIGURNO, JEDNOSTAVNO I BEZ STRESA.

Kada se odlučite za jednu nekretninu koju biste željeli kupiti, pripremamo dokumentaciju (predugovor i glavni ugovor), organiziramo sastanke u banci i kod javnog bilježnika, prenosimo režije, brinemo se o urednosti dokumentacije, a sve kako bi cijela kupoprodaja prošla što sigurnije i uz što manje stresa.

 

4,5. USELJENJE I PREPORUKA

Čestitamo! Upravo ste postali vlasnici svoje nove nekretnine! Vrijeme je da se uselite i da namjestite svoj dom po vlastitoj želji. Za to vrijeme, naš tim prebacuje režije s prijašnjih vlasnika na vas. Preporuke su nam od iznimne važnosti, a vaše mišljenje nam je bitno. Želimo vam puno lijepih godina u mjestu koje ćete zvati domom!

Radujemo se našoj suradnji:
Kreditno posredovanje
Agencija za nekretnine.

Compare listings

Compare